به گزارش اروميه كلوب به نقل از يورونيوز در حالیکه بیش از سه ماه از شیوع ویروس جدید کرونا در چین و سپس در سراسر جهان میگذرد، تاکنون مشخص شده است قربانیان این ویروس بیشتر افراد مسن و افراد با بیماریهای خاص هستند. اما این ویروس درباره جنسیت نیز تبعیض قائل میشود. طبق تحقیقات منتشر شده، مردان بیشتر از زنان هم به این ویروس آلوده شدهاند و هم جان خود را از دست دادهاند.
این روند برای نخستین بار در چین مشاهده شد، جاییکه طبق بررسی صورت گرفته مشخص شد که میزان مرگبار بودن این ویروس در بین مردان ۲.۸ درصد و در بین زنان ۱.۷ درصد بوده است.
این موضوع بعدها در فرانسه، آلمان، ایران، ایتالیا، کره جنوبی و اسپانیا نیز تکرار شد.
۷۱ درصد قربانیان کووید ۱۹ در ایتالیا را مردان تشکیل میدهد و طبق آمار منتشر شده در اسپانیا نیز مردان دو برابر بیشتر از زنان در اثر ابتلا به ویروس جدید کرونا جان باختهاند.
اما چرا مردان آسیبپذیرتر هستند؟
پروفسور سارا هاوکز، مدیر مرکز جنسیت و بهداشت جهانی در اینباره میگوید: «پاسخ صادقانه این است که هیچکدام از ما نمیدانیم چه چیزی باعث این تفاوت میشود.»
در اوایل شیوع این ویروس، سیگاری بودن بهعنوان یک توضیح احتمالی برای این تفاوت مطرح شد. حدود ۵۰ درصد مردان در چین سیگاری هستند، این در حالی است که تنها حدود ۲ درصد زنان در این کشور سیگار میکشند، بنابراین تفاوتهای اساسی در سلامت ریه مردان و زنان وجود دارد.
فرضیه ارتباط سیگاری بودن با احتمال ابتلا به ویروس جدید کرونا در مطلبی که ماه گذشته در یک مجله علمی منتشر شد، مورد تاکید قرار گرفته است. یافتهها حاکی از آن است که ۱۲ درصد افراد سیگاری با علائم ملایم و خفیف به این ویروس مبتلا میشوند اما ۲۶ درصد افرادی که به بهخاطر حاد بودن وضعیت به بخش مراقبتهای ویژه منتقل شدند یا در نهایت جان باختند سیگاری بودند.
از سوی دیگر کشیدن سیگار میتواند یکی از راههای انتقال ویروس به بدن باشد چراکه سیگاریها بیشتر لبهای خود را لمس میکنند و ممکن از طریق سیگاری که آلوده است، ویروس به داخل بدن راه پیدا کند.
- کد خبر 12149
- بدون نظر