شما اینجا هستید
آخرین اخبار سایت » سایت دفن زباله نازلو , چالشی بزرگ برای آلودگی محیط زیست ارومیه

سایت دفن زباله نازلو امروزه به یکی از چالشی‌ترین موضوعات زیست‌محیطی شهرستان ارومیه تبدیل شده است که ساماندهی آن نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و بدون تخصیص آن از منابع ملی به هیچ وجه امکان رفع مشکلات و معضلات آن وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، وارد جاده نازلو که می‌شوی و اندکی بعد از گذر از مقابل دانشگاه ارومیه و روستای نازلو در ۱۲ کیلومتری شهر به جاده ارتباطی سایت دفن زباله نازلو می‌رسی، سایتی پر سروصدا و پر رفت‌وآمد، هم از نظر ماشین‌آلات و پرسنل مدیریت پسماند و هم از لحاظ مقامات و مدیران، مقاماتی که سالیان طولانی است، می‌آیند و می‌روند، بدون اینکه کوچک‌ترین کاری انجام شود.

وارد جاده دسترسی که می‌شوی از حدود سه تا چهار کیلومتری به تدریج بوی نامطبوع و آزاردهنده در مسیر خودنمایی می‌کند، مسیری که روستاها و باغات قرار دارد و تبدیل به موضوع شکایات بی‌سرانجام و متعدد روستاییان شده است.

با هر ۱۰۰ متری که جلوتر می‌روی، بو بیشتر و نشانه‌های سایت دفن زباله اعم از کیسه‌های پلاستیکی و سگ‌های ولگرد افزایش پیدا می‌کند و با رسیدن به خود سایت و وارد شدن در محوطه آن، بوی تعفن، حیوانات ولگرد و حشرات موذی همراه همیشگی تا خروج از سایت خواهد بود.

سایت دفن زباله نازلو امروزه در مساحتی نزدیک به ۲۹۰ هکتار قرار دارد و مدیریت زباله در آن کماکان به شیوه سنتی دفن انجام می‌شود، سایتی که قرار بود برای ساکنان روستا درآمدزا باشد، هم‌اکنون موجب از دست دادن سرمایه از طریق کاهش ارزش باغات و زمین‌های روستاییان شده است.

نفوذ شیرابه پسماندهای دفن شده به آب‌های زیرزمینی و کانال‌های آبیاری کشاورزی، بوی بسیار نامطبوع و ناخوشایند در همه ایام سال به ویژه تابستان‌ها، حضور سگ‌های ولگرد و زادوولد گسترده و گسیل‌شدن به سمت روستاها، انتشار گسترده کیسه‌های کثیف پلاستیکی توسط باد به اراضی کشاورزی روستاهای اطراف و محل زیست بودن برای انواع حیوانات موذی و بیماری‌زا از جمله مشکلاتی است که ساکنان منطقه اطراف سایت نازلو همواره بر آن تاکید داشته‌اند و شکایات خود را به مقامات محلی، استانی و حتی ملی برده‌اند.

سایت دفن زباله نازلو ، چالشی بزرگ برای محیط زیست در ارومیه

سایتی که در سال ۱۳۶۹ و در اراضی دفنی به متراژ ۱۰۰ هکتار راه‌اندازی شد، امروز به یکی از بزرگترین معضلات زیست‌محیطی آذربایجان‌غربی تبدیل شده و از همین رو است که رئیس جدید سازمان حفاظت محیط زیست کشور در نخستین سفر استانی خود به مقصد آذربایجان‌غربی، در محل این سایت نیز حضور پیدا خواهد کرد تا از نزدیک با مشکلات موجود آشنا شود.

تخصیص پیدا نکردن اعتبارات مصوب ملی و مشکلات اقتصادی شهرداری ارومیه در سال‌های گذشته، موجب شده است که از اهداف و برنامه‌های پیش‌بینی شده در خصوص ساماندهی سایت چشم‌پوشی شود، موضوعی که خود موجب عمیق‌تر شدن بحران زیست‌محیطی و موجب تحمیل هزینه‌های مضاعف بعدی می‌شود.

امروزه سایت دفن زباله نازلو بین اراضی روستاهای نازلو، حصار بهرام‌خان، قلعه سردار، تازه‌کند، لک، حصار خرابه، عسگرآباد کوه، پر، کوسی، کوسه‌احمد و سنجی قرار دارد و زندگی عادی نزدیک به ۱۰ هزار نفر از اهالی این روستاها را مختل کرده است‌، روستاهایی که بین دو تا پنج کیلومتر از سایت نازلو فاصله دارند.

آهک‌پاشی گسترده، دفن و پوشاندن تمام زباله‌ها، احداث کانال‌های سنگی برای انتقال شیرابه، مقابله با زباله‌گردی، کاشت درختان در محوطه سایت و فنس‌کشی دور تا دور توسط شهرداری نیز موجب نشده است که از حجم نارضایتی ساکنان روستاهای اطراف کاسته و موضوع نیز مدیریت شود.

زادوولد سگ‌ها، مشکلی برای باغداران است

محمد بایرامی، یکی از باغداران منطقه نازلو در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا می‌گوید: بوی بسیار بد توانایی کار کردن در باغات و زمین‌ها را برای کشاورزان و باغداران با مشکل مواجه کرده است.

وی با بیان اینکه علاوه بر این شاهد هجوم گسترده سگ‌های ولگرد به باغات هستیم که در این مکان‌ها زادوولد می‌کنند و از سایت دفن زباله تغذیه و به طور تصاعدی افزایش پیدا کرده‌اند، می‌افزاید: حضور گسترده سگ‌های ولگرد علاوه بر احتمال انتقال بیماری‌ها از محل سایت به باغات شخصی، خود از لحاظ بهداشتی نیز درست نیست.

وی ادامه می‌دهد: ریزش شیرابه زباله‌های حمل شده از سطح شهر نیز یکی دیگر از معضلات مهم است، چرا که همواره جاده دسترسی به سایت نازلو آلوده است.

بوی بد، زندگی را مختل کرده است

علی آقازاده دهیار روستاهای پر و حصار بهرام‌خان در خصوص مشکلات ساکنان مناطق اطراف سایت دفن زباله نازلو می‌گوید: عمده مشکل ما وجود سایت زباله است که به معضل بزرگ منطقه تبدیل شده است.

وی می‌افزاید: به ویژه بعد از حوالی ساعت ۱۸ شاهد افزایش انتشار بوی بسیار نامطبوع از این سایت هستیم که کل زندگی ساکنان را مختل کرده است، به گونه‌ای که نمی‌توان از هوای آزاد استفاده کرد.

آقازاده با بیان اینکه نفوذ شیرآبه زباله‌ها به کانال آبیاری روستا، یکی دیگر از مشکلات بزرگی است که در این منطقه وجود دارد، ادامه می‌دهد: با این کانال باغات منطقه آبیاری می‌شود و نفوذ شیرآبه‌ها به آب‌های زیر زمینی و تهدید سلامتی ساکنان از جمله مواردی است که خواهان رسیدگی به آنها هستیم.

وعده‌هایی که تحقق نیافت

اکبر الچوبی، رئیس شورای اسلامی روستای نازلو نیز در این باره به خبرنگار ایمنا می‌گوید: حدود یک‌ماه قبل انتشار بو شدت پیدا کرد که از سازمان مدیریت پسماند پیگیری کردیم و اعلام شد، در حال جابه‌جایی هستیم و موقتی است اما یک ماه گذشته است و مشکل ادامه دارد.

وی با بیان اینکه عمده بوی نامطبوع از سمت شیرآبه‌ها می‌آید و وعده‌های قبلی نیز تحقق پیدا نکرده است، می‌افزاید: استاندار آذربایجان‌غربی در سال ۱۴۰۱ به این سایت سفری داشت و وعده‌هایی داد که هیچ‌کدام تاکنون تحقق پیدا نکرده است.

وی با بیان اینکه استاندار گفته بود سایت از طریق اعتبارات ملی و استانی ساماندهی خواهد شد، ادامه می‌دهد: همه بر مشکلات مالی شهرداری واقف هستیم و این وظیفه نمایندگان است که به فکر جذب اعتبارات برای ساماندهی این سایت زباله باشند.

سایت دفن زباله نازلو ، چالشی بزرگ برای محیط زیست در ارومیه

رئیس شورای اسلامی روستای نازلو با بیان اینکه چندین سال است که می‌گویند قرارگاه خاتم برای ساماندهی و بازیافت زباله‌ها خواهد آمد، تاکید می‌کند: این سایت باید ساماندهی شود، چرا که با سلامتی مردم در ارتباط بوده و باغات اهالی و دام‌های روستاییان در این منطقه قرار گرفته است.

وی می‌گوید: در اطراف سایت نیز انواع حیوانات ولگرد به صورت گله‌ای و در دسته‌های ۳۰۰- ۴۰۰ تایی وجود دارد که با فرا رسیدن زمستان به سمت مناطق مسکونی سرازیر می‌شود و اهالی را با مشکلات جدی مواجه می‌سازند، اما شهرداری ارومیه در راستای جمع‌آوری سگ‌های ولگرد به این منطقه کم‌لطفی می‌کند

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -