این باستانشناس تپه اهرنجان را از شاخصترین محوطههای دوره نوسنگی و مس و سنگ در شمال غرب ایران معرفی کرد و افزود: از کاوش باستانشناختی این محوطه، چهار گور در عمقهای متفاوت مربوط به دوره «مس و سنگ» شناسایی شده است.
گراوند که ریاست میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان سلماس را نیز به عهده دارد، گفت: اجساد مکشوفه در داخل روستا و در زیر کف خانهها بهصورت چمباتمه یا جنینی روی یک پهلو، چپ یا راست در جهات مختلف و معمولاً در جهت شمالی-جنوبی یا شرقی-غربی دفن شدهاند.
او افزود: این اجساد به صورت منفرد و در یک مورد به صورت دسته جمعی (سه تدفین) در گورهای بیضی و مستطیلشکل به خاک سپرده شدهاند.
این باستانشناس ادامه داد: اجساد کشفشده معمولا بدون اشیاء هستند و تنها در یک مورد در کنار یکی از تدفینها یک پیاله سفالی و یک تیغه ابسیدینی (سنگی غنی از سیلیکات با بافت شیشهای آتشفشانی سیاهرنگ) کشف شد.
سرپرست برنامه گمانهزنی اهرنجان افزود: یکی از تدفینها را با لایهای از گِل اُخری پوشاندهاند و آثار گل اخری در کف چاله گور و همچنین روی استخوانها دیده میشود.
گراوند درباره تپه اهرنجان گفت: این تپه از قدیمیترین استقرارگاههای حوضه شمال غرب دریاچه ارومیه است که در شمال غرب شهر سلماس (آذربایجان غربی) و در کوی فرهنگیان واقع شده و این اثر در سال ۱۳۷۷ با شماره ۲۱۰۲ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
برخی مستندات تاریخی، قدمت دوره مس و سنگ را از حدود ۶۵۰۰ سال تخمین زدهاند.
- کد خبر 14340
- بدون نظر