نقل بیدمشک ارومیه یکی از بهترین سوغاتی های این شهر است که به دلیل خاصیت درمانی شهرت جهانی پیدا کرده است که مسافرین این شهر قبل از ترک آن اقدام به خرید این سوغاتی شیرین می کنند.
نقل بیدمشک به دلیل اینکه هیچ مواد شیمیایی در آن استفاده نمیشود در خطه آذربایجان خیلی بیشتر از دیگر خوردنیها مورد توجه قرار میگیرد چراکه یکی از این فواید جلوگیری از لخته شدن خون، تنظیم فشار و قند خون و محافظت از استخوانهاست
نقل بیدمشک یا نقل ابریشمی از جمله نقلهایی است که مشتری بسیاری به خود جذب کرده است، برای تهیه این نقل از بادامهایی که قبلا خلال شده و در گل بیدمشک که ترک زبانها به آن “پیش پیشا” میگویند خوابانده شده استفاده میشود.
عمل خواباندن بادامها سالی یک بار صورت میگیرد چراکه بیدمشکها فقط اوایل بهار و در سال فقط یکبار شکوفه میدهند. فرآیند خواباندن بادام در بیدمشک تنها در نقل فروشیهای معتبر و کهنهکار اتفاق میافتد و متاسفانه در مغازههای جدید تاسیس از اسانسهای غیرطبیعی استفاده میشود.
شکر و آب را در دیگی جدا، مخلوط و در درجهای از حرارت آن را به جوش میآورند تا شکر و آب به مانند شیره عسل درآید، خلال بادامها را نیز در دیگی بزرگ که به آن “قازان” گفته میشود ریخته و پس از ۱۵ دقیقه هر ازگاهی شیره درست شده را به آن اضافه میکنیم.
قازان” دستگاهی چرخشی است که با چرخیدن خود به درست شدن نقلها کمک میکند و در ۱۱۰ درجه حرارت لازم را به خلالها میرساند، این درجه حتما باید در ۱۱۰ قرار گیرد چراکه زیاد و کم بودن آن منجر به از بین رفتن نقلها میشود
این عمل ۳۰ دقیقه الی یک و نیم ساعت طول میکشد، پس از اتمام کار نیز عرق بیدمشک را به نقلها اضافه میکنند تا طعم و بوی واقعی را به خود بگیرند.
طریقه پخت نقل زعفرانی نیز به همین شکل است و تنها گردو و زعفران از دیگر موادی است که هنگام پخت به آن اضافه میشود.
در پایان نقلها را پس از سرد شدن بسته بندی و در اختیار مردم ارومیه و مسافرانش قرار میدهند.
- کد خبر 14162
- بدون نظر