شما اینجا هستید
اخبار ارومیه » حەسۆ و نازێ روایتی عاشقانه از فرهنگ کردی

 رسول بانگین، نویسنده نمایش  حەسۆ و نازێ  ، در گفت وگوی اختصاصی با ارومیه کلوب اظهار کرد: “این داستان مستند، حکایت عاشق و معشوقی ناکام به نام‌های حه سو و نازه است. این متون عاشقانه که غالباً  محتوایی تراژیک هم دارند تاکنون به صورت سینه به سینه و شفاهی میان مردمان کرد نقل شده اند و کمتر روی صحنه به نمایش در آمده اند و اکنون به شکل یک نمایش صحنه ای به مخاطبان ارائه شده است.”

او افزود: “هر  قصه‌ای می‌تواند با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد خود در قالب‌های ادبی متفاوتی همانند شعر  و رمان و نمایش‌نامه‌ها و فیلمنامه‌ روایت  شود.”

بانگین تأکید کرد: “تئاتر به عنوان یکی از گونه های نمایش یکی از مؤثرترین اشکال هنری است که می‌تواند تأثیرات معنوی و زیبایی‌شناختی هر متن ادبی را به گونه ای مضاعف بر روی صحنه به نمایش بگذارد و امیدوار است روزی از این قصه عاشقانه، فیلمنامه برای تولید در برابر دوربین نیز اقتباس شود.”

او به هدف خود از نمایشی کردن این قصه اشاره کرد و گفت: “یک از اهداف بنده به روی صحنه بردن آثار کلاسیک و فولکلور کردی است. مردم سال‌ها این قصه ها را  به صورت شفاهی شنیده‌اند و تماشای این شخصیت‌ها روی صحنه ی نمایش برایشان بسیار جذاب و  خاطره انگیز خواهد بود. ما این تجربه را در کارهای پیشین خود مانند نمایش های درویش عودی، خج و سیامند و مم و زین نیز داشته ایم.”

بانگین در توضیح داستان حەسۆ و نازێ گفت: “این قصه عاشقانه همچون یکی از تکه ‌های لباس فاخر و زیبای کردی است که در این متن به روایت کشیده شده و در قالب نمایشی به تصویر  در آمده است.”

او همچنین اظهار کرد: “در نوشتن تمامی قصه های مشابه فولکلور، همواره تلاش کرده‌ام فرم روایتی آن را از فیلتر ذهنی خود عبور دهم و  حتی موقعیت‌های نمایشی جدیدی خلق کنم و کاراکترهای تازه‌ای را برای زیباتر شدن و پربارتر کردن قصه روی صحنه بیاورم.”

نویسنده نمایشنامه “حەسۆ و نازێ”، با اشاره ای به قصه ی این نمایش گفت: در این نمایش علاوه بر کاراکترهای حەسۆ و نازێ یک کاراکتر دیگر به نام زن سنگی (غار سنگی) نیز اضافه شده است. بانگین در این‌باره گفت: ” غار به زنی تشبیه شده که در سال‌هایی که حەسۆ در  آن ساکن بوده است، به او دلباخته و  نمی‌خواهد که حەسۆ  را از دست بدهد.

او تصریح کرد: “این غار حتی ممکن است نمایانگر وضعیت روحی آشفته حەسۆ  باشد. که گاه تا مرز روایت یک داستان عاشقانه مثلثی نیز پیش می رود.

گفتنی است؛ نمایش “حەسۆ و نازێ” به کارگردانی جعفر پاک‌نیا از ۷ تا ۱۲ بهمن در مجتمع فرهنگی ارومیه ساعت۱۸:۳۰ منتظر حضور تماشاگران است تا باز صدای فرهنگ اصیل کردی در نوایی عاشقانه به گوش مخاطب برسد.

عوامل نمایش حەسۆ و نازێ

کاری از گروه «تخته سیاه»

نویسندە و مشاور کارگردان: رسول بانگین

مترجم : عبدالکریم سروش

تهیه کننده، طراح وکارگردان : جعفر پاکنیا

دستیار کارگردان : ارکان شریف

سرپرست گروه : نیهاد جعفری

بازیگران :

میلاد تمویی،زیلان محمدی،ایناز چابک،

زوزان پیله،جعفر پاکنیا،ارکان شریف.

گروه موزیک؛

خوانندە (دەنگبێژ): مصطفی بروکی میلان

پرکاشنیست : شایان مرادی

دیوان : پژمان آگری

خواننده آماتور : ارکان شریف

طراحی و دوخت لباس : ارکان شریف

دستیار طراحی لباس : زوزان پیله

طراحی و دوخت لباس نازه: زهرا محمدی

طراحی نور : امیر گلشنی

اجرای نور : بابک بکری

گریم : خاتون بازیان

مدیر صحنه : عرفان سهیلی

دستیاران صحنه :

عبدالله صمدی،دیاکو دیلمی،علی نوبهار

مدیر اجرایی : شهرام پرسا

مدیر تولید : علی بانگین

هماهنگی : اوین نظامی

ساخت و تهیه اکسسوار :

الیاس پاکنیا،ساجده نوری

عکاس پوستر و تیزر: مهدی رحیمی

تصویر برداری هوایی: نعمت فرازمند

طراحی پوستر و بروشور: تورج پاکپور

مدیر رسانه:

راضیه محمودپور با همکاری فریدون پاوند

با تشکر از :

مجتمع تجاری گل یخ و طلای مولودی

آقای محمد امین مولودی

مدیریت دپارتمان آریاس

آقایان یاسر حسن زاده و راجی شریفی زیندشتی.

مدیریت پارچه سرای بزرگ حدیث

طلای آوات و آقای دانش اسمعیلی

آقای مسعود شمس نژاد

با سپاس از

اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان

انجمن هنر های نمایشی استان

هیأت بازخوان و بازبین استان

مدیریت محترم مجتمع فرهنگی و هنری ارومیه

باشد که این اجرا خاطره‌ای ماندگار در اذهان شود.

علاقه‌مندان برای تهیه بلیت این اثر نمایشی که هرشب ساعت ۱۸:۳۰ با مدت زمان ۶۰دقیقه روی صحنه می‌رود، می‌توانند به سایت تیوال مراجعه کنند.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -